• Haberler
  • Dünya
  • Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Öldü mü? İsrail Ordusundan Dikkat çeken Açıklama!

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Öldü mü? İsrail Ordusundan Dikkat çeken Açıklama!

İsrail ordusu 'Nasrallah öldürüldü, artık dünyayı terörize edemeyecek' açıklamasında bulundu.

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurdu. Saldırının hedefinde olan Hizbullah lideri Nasrallah'ın hayatta olup olmadığı konuşulurken, İsrail ordusu "Nasrallah öldürüldü, artık dünyayı terörize edemeyecek" açıklamasında bulundu.

İsrail savaş uçakları, Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye'nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 60'dan fazla saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı sırasında karargahta bulunan Hizbullah lideri Nasrallah'ın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

HASAN NASRALLAH KİMDİR?

Hasan Nasrallah, 30 Ağustos 1960 yılında Beyrut'un kuzeydoğusundaki Burç Hamud'da doğdu. Lübnan'daki Hizbullah örgütünün genel sekreteridir.

Nasrallah, 1975 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında ailesinin memleketi olan Güney Lübnan'daki El Bazuriye köyüne kaçtı. Orada Şiî Emel Hareketi'ne katıldı.

Irak'ta dini eğitimi gördü. Daha sonra Lübnan'a dönerek Emel Hareketi'nin lideri Abbas Musavi'nin kurduğu okulda öğrenim gördü.

1982 yılında İsrail'in Lübnan'ı işgal etmesinden sonra Hizbullah örgütüne katıldı ve hayatını İsrail'i Lübnan'dan atma amacına adadı.

1992 yılında Abbas Musavi'nin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın genel sekreteri seçildi.

14 Temmuz 2006 tarihinde 2006 Lübnan Savaşı sırasında Hasan Nasrallah'ın birkaç saat önce ziyaret ettiği büro İsrail'in attığı bombalarla imha edildi. Ancak Hasan Nasrallah sağ olarak kurtulmayı başardı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme