• Haberler
  • Siyaset
  • HÜDA-PAR, AK Parti ile İttifak Yapacak mı? Seçim Kararını Açıkladı

HÜDA-PAR, AK Parti ile İttifak Yapacak mı? Seçim Kararını Açıkladı

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu.

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin adayları, izleyecekleri yol haritası ve ittifaklar da netleşmeye başlıyor.
Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu.
HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ziyaret te “yerel seçim ittifakı” olarak yorumlanmıştı.

HÜDA-PAR, AK Parti ile İttifak Yapacak mı?

HÜDA-PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisinin yerel seçimlerle ilgili kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Halkımızın Gerçek Hizmet İle Tanışma Zamanı Gelmiştir!

Partinin sosyal medya hesabından videolu olarak yapılan açıklamada, “İnancımız o dur ki halkımızın dürüst belediyecilik, gerçek hizmet ile tanışma zamanı gelmiştir. HÜDA-PAR olarak birkaç seçim bölgesinde ittifak adaylarını destekleme, diğer yerlerde ise seçimlere kendi logomuzla ve kendi adaylarımızla katılma kararı almış bulunuyoruz. Bu kararın partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Aday adaylığı için başvuru süresini de bu vesile ile 20 Ocak 2024 tarihine kadar uzatma kararı aldık." İfadelerine yer verdi.
Alınan bu kararla HÜDA-PAR yerel seçimlere kendi logosu ile tek başına girecek. Parti ayrıca birkaç seçim bölgesinde aday göstermeyecek ve Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleyecek.

Bakmadan Geçme