• Haberler
  • Gündem
  • Yurt Dışına Kaçan Diamond Tema: Ters Kelepçeli Fotoğraflarım Olsun İstemedim!

Yurt Dışına Kaçan Diamond Tema: Ters Kelepçeli Fotoğraflarım Olsun İstemedim!

Hz. Peygamber'e yönelik söylemlerinden dolayı kendisi ve YouTube kanalı hakkında işlem başlatılan YouTuber Diamond Tema, 'Ters kelepçeli fotoğraflarım olsun istemedim. 4-5 ay sonra Türkiye'ye gelirim. Olay soğumuş olur. Kimsenin de umurunda olmaz'

Hz. Peygamber’e hakaret içerikli söylemlerde bulunan ve hakkında işlem başlatıldıktan sonra Arnavutluk’a kaçan Diamond Tema, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile neden yurt dışına kaçtığını açıkladı.

Şeriat tartışması ile gündeme gelen ve YouTube kanalında Hz. Muhammed hakkında ağır hakaret içerikli sözler sarf eden YouTuber Diamond Tema hakkında soruşturma başlatılırken kanalı ile alakalı da erişim yasağı uygulanması talep edilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Diamond Tema, Türk yargısının elinden kurtulabilmek için Arnavutluk'a kaçtı.

TERS KELEPÇELİ FOTOĞRAFIM OLSUN İSTEMEDİM!

Arnavutluk'tan çektiği videoyu sosyal medya platformlarında paylaşan ve neden kaçtığını açıklayan Tema, şu ifadelere yer verdi:

"Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlarlar, mahkemeye çıkarırlar, ifade veririz hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim öldürülmemi, hapse atılmamı istiyorken internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum, bunları mutlu etmek istemiyorum.

DİNSİZ NE HALE GELDİ DEMELERİNİ İSTEMİYORUM

'Ya gördünüz mü bak dinsiz ne hale geldi' demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım. 4-5 ay sonra bir işim düştüğü zaman Türkiye'ye geleceğim o zaman ne oluyorsa olsun. Olay soğumuş olur, kimsenin de umurunda olmaz.

BUNLARIN DÜZENİNE SİSTEMİNE MAĞLUP OLMAYACAĞIM!

Ama ben bu adamlara yenilmiş olmayacağım bu konuda. Adalet yokya, hukuk yokya. Maalesef laiklik yokya. Hepsi kağıt üzerinde ya sadece. Ben bunların düzenine, sistemine mağlup olmayacağım."

YARIN SIRA SİZE GELİR!

Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum. Bugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir."

NE OLMUŞTU?

Diamond Tema adlı YouTuber hakkında, bir programda Hz. Muhammed ile ilgili sözlerinden dolayı “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştı. YouTube’da “Yer6” isimli kanalda şeriatı savunan Asrın Tok ile şeriat karşıtı Diamond Tema isimli kullanıcının tartışması gündem olmuştu.


İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, programın yayından kaldırılması için talepte bulunduklarını açıklayarak "Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi." ifadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme