• Haberler
  • Gündem
  • İçinde Emniyet Müdürünün de Bulunduğu MOSSAD Ajanları Hakkında Yeni Gelişme

İçinde Emniyet Müdürünün de Bulunduğu MOSSAD Ajanları Hakkında Yeni Gelişme

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonun ardından yeni gelişmeler yaşandı

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonun ardından yeni gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Operasyonda, MOSSAD'a bilgi sızdırdıkları iddia edilen 7 şüpheliden birinin eski emniyet amiri Hamza Turhan A. olduğu ortaya çıkmıştı. Hamza Turhan A'nın MOSSAD tarafından Belgrad'da eğitildiği ve gizli haberleşme uygulamaları kullanırken resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para cinsinden aldığı belirlenmişti.

MOSSAD'A BİLGİ SIZDIRIYOLARDI

Hamza Turhan A'nın bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde bulunduğu öne sürülmüştü. Operasyon kapsamında Filistinlilere ait şirketlerin bilgilerini de MOSSAD'a sızdırdığı tespit edilen 8 şüpheliden 7'si yakalanmıştı. Şüpheliler arasında meslekten ihraç edilmiş polislerin yanı sıra diğer sektörlerden çalışanların da bulunduğu bildirilmişti. İsmail K. adlı polisin evinde yapılan aramada ise uyuşturucu ve hassas terazi ele geçirilmişti.

Bakmadan Geçme