• Haberler
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 25 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 25 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu sefer vatandaşları hava muhalefeti konusunda uyardı. Türkiye her gün İçişleri Bakanlığı Koordinesinde düzenlenen ve Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı operasyonlarla uyanmaya alıştı. Yerlikaya suç örgütlerine göz açtırılmayan operasyonların bilgisini paylaşırken vatandaşları da dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyarıyor. Sosyal medya hesabından yine bir uyarı paylaşan Yerlikaya, bu sefer olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aşırı yağışlar nedeniyle sarı ve turuncu kodla uyardığı illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yarın beklenen aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasının önem taşıdığını bildirdi.

25 İlde Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aşırı yağışlar nedeniyle Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya için "turuncu"; Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana için "sarı" uyarıda bulundu.
Meteoroloji'nin uyarısı sonrası sosyal medya hesabından yarın ülke genelinde beklenen aşırı yağışlara ilişkin paylaşımda bulunan Yerlikaya, "Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme