• Haberler
  • Magazin
  • İlber Ortaylı'nın Son Durumu Nasıl? Sempozyumu İptal Edildi

İlber Ortaylı'nın Son Durumu Nasıl? Sempozyumu İptal Edildi

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Bilecik'te katılacağı sempozyum sağlık sorunları sebebiyle iptal olduğu açıklandı

Tarihçi ve aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. İlber Ortaylı sevenlerini endişelendirdi. Ortaylı'nın Bilecik'te gerçekleştirmesi planlanan "İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozuymu" tarihçinin sağlık sorunları nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu akşam, saat 19.00’da düzenlenmesi planlanan İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozyumu, Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızın sağlık sorunları nedeniyle iptal edilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur."

İLBER ORTAYLI'NIN SON DURUMU

Haberglobal'e göre, Ortaylı'nın sağlık durumu ile ilgili geçmişte de sorunlar yaşadığı biliniyor. Nisan ayında bir iç hat uçuşu sırasında rahatsızlanan Ortaylı'ya uçakta müdahale edilmiş ve bu durum uçağın rötar yapmasına sebep olmuştu.

Ünlü tarihçi, geçmişte yaşadığı tansiyon problemleri nedeniyle zaman zaman sağlık sorunları yaşamış ve son olarak bir katarakt operasyonu atlatmıştı.

Operasyon sonrasında göz yorgunluğu, baş ağrısı ve ışığa karşı hassasiyet gibi sorunlardan şikayetçi olduğu belirtilmişti.

Bakmadan Geçme