• Haberler
  • Gündem
  • İmamoğlu Roma Gezisi İçin Ne kadar Harcadı? Geziye Kimler Katıldı?

İmamoğlu Roma Gezisi İçin Ne kadar Harcadı? Geziye Kimler Katıldı?

Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yakın 45 gazeteci ile Roma'ya gitmesi sosyal medyada çokça eleştirilirken, geziye kimlerin katıldığı ve ne kadar harcandığı merak konusu oldu.

İBB'NİN ROMA GEZİSİ OLAYI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ev sahibi olacağı 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için, 45'i gazeteci olmakla beraber 73 kişilik bir kafile ile İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti.

İBB'NİN ROMA GEZİSİNE KİMLER KATILDI?

İmamoğlu, imza törenine Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Barış Pehlivan, Ruşen Çakır, Alişer Delek, Nevşin Mengü’nün de aralarında bulunduğu 45 basın mensubuyla birlikte katıldı.

İmamoğlu’nun Roma seyahatine spor muhabiri, yazarı ve müdürü olmayan gazetecilerin de katılması dikkat çekerken, sporla ilgisi olmayan gazetecilerin gezide olması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

İBB ROMA GEZİSİ İÇİN NE KADAR HARCADI?

İmamoğlu’nun toplam 73 kişiden oluşan gezi kafilesi Roma'da şehir merkezine 2 kilometre mesafedeki Parco Dei Principi Grande Hotel'de konakladı. 5 yıldızlı Parco dei Principi Grand Hotel'in kendi internet sitesindeki verilere göre otelin gecelik fiyatı iki kişilik odalar için 1277.5 Euro'dan (yaklaşık 44 bin 670 TL) başlıyor ve 2800 Euro'ya kadar (yaklaşık 97 bin 956 TL) çıkıyor. Erken rezervasyonlarda ise bu fiyatlar 20 bin lira ile 50 bin lira arası değişiyor. Istakoz, ahtapot, ördek, karides gibi yemekleriyle ünlü otelin restoran menüsünde ana yemek fiyatlarının 5 ila 10 bin lira arasında değiştiği belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Roma gezisi için THY'den BOEING 737 kiraladığı ortaya çıktı. Gezi Avrupa Olimpiyatları'nın imzası için düzenlendi. İBB konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. THY, Roma'ya günde çok sayıda tarifeli uçuş yapıyor.

Bu gezinin toplam maliyetinin 15 ila 20 milyon lira arasında olduğu iddia ediliyor

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme