İngiltere ve ABD Lübnan'ı uyardı!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Lübnan ve İsrail'in kuzeyindeki durumun 'son derece endişe verici' olduğunu belirtti. İngiliz bakan Healey, 'Netanyahu ve Lübnanlı Hizbullah liderlerini 21 günlük ateşkesi ilan etmeye çağırıyorum.' dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan AUKUS (Avustralya, İngiltere ve ABD arasındaki nükleer denizaltı ittifakı) Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ve ABD Savunma Bakanı Austin ortak basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Bakan Healey, burada yaptığı konuşmada, toplantının, küresel güvensizlik ortamında düzenlediğine dikkati çekerek, ancak "Rus saldırganlığına karşı ve Orta Doğu'da barışa yönelik sağlam durma sözü" verdiklerini belirtti.

"21 GÜNLÜK ATEŞKES İLAN EDİN"

Healey, ABD ve Avustralya ile yapılan AUKUS anlaşması ve ülkeler arasındaki işbirliğinin önemine işaret ederek, "Gelecekteki teknolojilerimize yapılan yatırım, yenilikçiliğin teşvik edilmesine ve yeni savaş yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olacaktır." dedi.

Bakan Healey, konuşmasında, Orta Doğu'daki duruma da değinerek, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının bir an önce ülkeyi terk etmelerine yönelik yapılan çağrıları yineledi.

Healey, "İsrail Başbakanı (Binyamin) Netanyahu ve Lübnanlı Hizbullah liderlerini, Birleşmiş Milletler'in (BM) ortak sesine kulak vererek, görüşmelerin başlayabileceği ve çatışmaların sona erebileceği 21 günlük ateşkesi ilan etmeye çağırıyorum." dedi.

Bakmadan Geçme