• Haberler
  • Gündem
  • İnstagram'da Son Durum Ne? İnstagram Tamamen mi Kapandı?

İnstagram'da Son Durum Ne? İnstagram Tamamen mi Kapandı?

İnstagram kullanıcılarının ülkemizde platforma erişememesi ile beraber İnstagram tamamen mi kapatıldı? Sorusuna internet üzerinde yanıt arıyor. Peki, İnstagram tamamen mi kapatıldı? İnstagram tamamen yasaklandı mı, geri açılacak mı?

İnstagram tamamen mi kapatıldı? Sorusu, gündemde yer alıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sevilen sosyal medya platformuna erişim engeli getirilmişti. İnstagram erişim engeli hakkında yapılan açıklamada "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" sözleri kullanıldı. Peki, İnstagram tamamen mi kapatıldı? İnstagram tamamen yasaklandı mı, geri açılacak mı?

Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle Türkiye'de erişime engellendi. Ancak, platform tamamen kapatılmadı. Yapılan açıklamalara göre, Instagram'ın belirlenen yasal ve toplumsal hassasiyetlere uyması durumunda erişim engeli kaldırılabilecek.

Instagram'ın kapatılması kalıcı değil ve platformun Türkiye'deki temsilcileri ile yetkililer arasındaki görüşmeler sonucunda, eksikliklerin giderilmesi halinde erişimin yeniden sağlanması mümkün olacaktır.

NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Sosyal medya platformu Instagram'ın ne zaman normalde döneceği ve erişim engelinin kaldırılacağı bilinmiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "katalog suçlara uymadığı" gerekçesi ile erişimi engellenen platformun içeriklerini güncellemesi dahilinde açılacaktır.

Bakmadan Geçme