Instagram Eşirim Yasağı Kaldırıldı!

Instagram'a BTK tarafından 2 Ağustos 2024 tarihinde getirilen erişim yasağı 10 Ağustos 2024 tarihi itibariyle kaldırıldı. Türkiye ile Instagram arasında beklenen anlaşma sağlandı. Bu akşam 21.30'da erişim yasağı kaldırılmış olacak.

Türkiye ile Instagram arasında 2 Ağustos'tan beri devam eden görüşmeler olumlu şekilde sonuçlandı. Instagram ile Türkiye anlaşarak yaklaşık 10 gündür devam eden yasak kaldırılmış oldu.

Yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olan ve dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos 2024 tarihinde katolog suçlar kapsamında erişime kapatılmıştı.

O tarihten itibaren Instagram ile defalarca görüşme yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gün içinde yaptığı açıklamada "son düzlükteyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve erişim yasağının kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Instagram erişim yasağı sona ererken gece saatlerinde erişimin tam olarak açılacağı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada, "Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız."

Bakmadan Geçme