• Haberler
  • Teknoloji
  • Instagram'ın Ardından Linkedin'e de mi Erişim Engeli Getirildi?

Instagram'ın Ardından Linkedin'e de mi Erişim Engeli Getirildi?

Instagram'a 4 gündür Türkiye'de girilememesinin yankıları devam ederken bir yasak haberi de Linkedin için geldi. Hesaplarına erişemeyen milyonlarca kullanıcı Linkedin'e de mi yasak geldi? sorusunun cevabını aramaya başladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirmesinin yankıları devam ederken bir engel de milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Linkedin'e geldiği belirtildi.

BTK, 2 Ağustos itibariyle katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram'a erişim engeli getirmişti.

Engelin bugün kalkacağı beklenmesine rağmen Ulaştırme ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Instagram yetkilileri arasında yapılan görüşmenin olumsuz geçmesi nedeniyle Instagram'ın Türkiye'deki erişim engeli kaldırılmadı.

LİNKEDİN DE Mİ ENGELLENDİ?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından akşam saatlerinde kullanıcılar Linkedin hesaplarına da girememeye başladı. 

Milyonlarca kullanıcı ilk olarak internet arızası veya Linkedin kaynaklı hesaplarına erişemediğini düşünse de daha sonra Linkedin'e de mi yasak geldi sorularını sormaya başladı.

Kullanıcıların Linkedin'e girememesi kısa süre içinde sosyal medyada gündem oldu.

Yaşanan gelişme sonrasında BTK'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme