• Haberler
  • Gündem
  • IPA Açıkladı! Instagram'ın 9 Gün Kapalı Kalmasının Maliyeti Ne Kadar?

IPA Açıkladı! Instagram'ın 9 Gün Kapalı Kalmasının Maliyeti Ne Kadar?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Instagram Türkiye'de yaklaşık 9 gün süreyle erişime kapatıldı. Milyonlarca kişinin e-ticaret yaptığı Instagram'ın kapalı kalmasının maliyeti ne kadar? sorusunun cevabı da merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Planlama Ajansı (IPA) Başkanı Gökçe Buğra, BTK tarafından katalog suçlar kapsamında değerlendirilerek 2 Ağustos 2024 tarihinde erişime kapatılan ve 10 Ağustos 2024 tarihinde akşam saat 21.30'da yeniden erişime açılan Instagram'ın 9 gün boyunca kapalı kalmasının maliyetini açıkladı.

Başta Influencerler olmak üzere milyonlarca kişi Instagram üzerinden e-ticaret faaliyeti yürütüyor. Bunlar arasında küçük firmalar veya şahıslar olduğu kadar dev bütçeli firmalar da yer alıyor.

Yaşanan gelişme sonrasında Instagram'ın kapalı kaldığı süre boyunca Türkiye'ye maliyeti ne oldu? sorusuna cevabı IPA Başkanı Gökçe Buğra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi.

15 MİLYAR LİRAYA YAKIN EKONOMİK KAYIP!

Gökçe, yaptığı paylaşımda, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Meta ile yapılan anlaşma çerçevesinde Instagram’ın tekrar açılacağı ifade edildi. Instagram yasağı nedeniyle 15 milyara yaklaşan bir ekonomik daralma yaşandı. 500 binin üzerinde işletme yasaktan etkilendi. Aynı anlaşma kamu diplomasisi ile binlerce işletmemiz, özellikle turizm ve lokantacılık sektörleri mağdur edilmeden de yapılabilirdi. Hukuka uygun olmayan, keyfi kararlar hem ekonomimizi etkiliyor hem de insanlarımızı mağdur ediyor. Yarın yine Instagram kapanabilir. Bu olayların yaşanmaması için hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlü şekilde uygulanması, Anayasa’nın ve Anayasa Mahkemesi kararlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Hukukun üstünlüğü varsa adalet ve özgürlük, adalet ve özgürlük varsa huzur ve refah var. Bu yasaklamadan herkesin gereken dersleri almasını umuyorum."

Bakmadan Geçme