• Haberler
  • Gündem
  • Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?

Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?

Irak-Kerkük'te Türkiye'ye ait AKSUNGUR İHA düşürüldü. Yaşanan gelişmelerin ardından Aksungur'u kim düşürdü, Aksungur İHA mı, SİHA mı? sorularının cevabı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Irak-Kerkük'te Türkiye’ye ait AKSUNGUR İHA düşürüldü. 

AKSUNGUR İHA MI ? SİHA MI?

Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli AKSUNGUR İHA Sistem kesintisiz, gündüz/gece İstihbarat Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir. AKSUNGUR 40.000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkân veren iki adet çift turbo şarjlı dizel motora sahiptir.

Kasım 2023’te ilk kez TEI-PD170 millî motor ile uçuş gerçekleştiren AKSUNGUR, 30.000 ft.’e ulaştı. Milli motorla testlerine devam eden AKSUNGUR, 41 saat havada kalma başarısını elde etti.

Aksungur SİHA değil İHA olarak kayıtlarda yer alıyor.

Aksungur İHA'nın Kürt kaynaklarına göre Irak ordusu tarafından vurulduğu iddia ediliyor. Irak'ın Aksungur İHA'nın yasaklı bölgeye girdiği için vurulduğu iddia edilirken yaşanan gelişmeye ilişkin resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yerel kaynakların gündeme getirdiği iddialar henüz doğrulanmadı.

Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?Irak-Kerkük'te Türkiye'ye Ait Aksungur İHA Düşürüldü! Aksungur İHA'yı Kim Düşürdü?

 

Ayrıntılar geliyor...

MUHABİR

Bakmadan Geçme