• Haberler
  • Dünya
  • İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Sonrasında İki Ülkeden Karşılıklı Tehdit!

İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Sonrasında İki Ülkeden Karşılıklı Tehdit!

İran akşam saatlerinde İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirdi. 500 füzenin ateşlendiği saldırıda Demir Kubbe etkisiz kaldı ve İran füzeleri hedeflerini vurdu. Yaşanan saldırının ardından iki ülke lideri karşılıklı açıklamalarıyla tehditlerine devam etti.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı dünya kamuoyununda gündemine oturdu. İran'ın haftalardır beklenen saldırısı 500 füze ile gerçekleşti.

Hipersonik füzeler kullanarak İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi geçmeyi başaran İran, bir çok hedefi vurduğunu duyurdu.

İsrail ordusu, İran'dan füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık geleceği uyarısında bulundu. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan da Netanyahu'ya bir mesaj göndererek, "Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin" ifadelerini kullandı. Netanyahu ise yaptığı açıklamada 'İran bedelini ödeyecek' dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurdu. Saldırının ardından İsrail Ordusu, Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. Orta Doğu'da en sıcak gecelerden biri yaşanırken taraflardan peş peşe gerilimi arttıracak mesajlar geldi.

NETANYAHU: İRAN BEDELİNİ ÖDEYECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın füze saldırısı sonrası sosyal medya hesabından görüntülü bir mesaj yayımladı. İran'ın füze saldırısının "başarısız olduğunu" savunan Netanyahu, atılan füzelerin engellenmesine verdiği destekten dolayı ABD'ye teşekkür etti. Netanyahu İran'ın füze saldırısıyla "büyük bir hata yaptığını" ve Tahran'ın bunun "bedelini ödeyeceğini" ileri sürdü. İran'a karşılık verecekleri mesajını dile getiren Netanyahu, "Bize kim saldırırsa biz de ona saldıracağız" ifadesini kullandı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.

İRAN CUMHURBAŞKANI: İRAN'LA ÇATIŞMAYA GİRMEYİN

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, ülkesinin İsrail'e karşı füze saldırılarının "meşru haklar temelinde İran ile bölgenin barış ve güvenliği için" düzenlendiğini savundu. İsrail'in saldırganlığına "kesin bir yanıt" verdiklerini ifade eden Pezeşkiyan, bu saldırıların İran'ın çıkarlarının ve vatandaşlarının savunulması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Pezeşkiyan mesajında şu ifadeleri kullandı: Netanyahu İran'ın savaş peşinde olmadığını ancak her tehdide kararlı yanıt vereceğini bilsin. Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin.

"İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDAKİ STRATEJİK ASKERİ TESİSLERİ HEDEF ALDIK"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füzeli saldırılara ilişkin ikinci açıklamasını yayımladı. Açıklamada, "Gerçek Vaad-2" adı verilen operasyonda, "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki stratejik askeri tesislerin hedef alındığı ve hedeflerin geniş çaplı savunma sistemleriyle korunmasına rağmen yüzde 90 başarı oranıyla vurulduğu" ifade edildi. İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybeden Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'a yönelik suikastların planlandığı hava üsleri ve askeri merkezlerin de hedef alındığı aktarıldı. Operasyonun "meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka dayanılarak gerçekleştirildiği ve düşmanların her türlü aptallığına yıkıcı ve pişman edici karşılık verileceği" kaydedildi.

Bakmadan Geçme