• Haberler
  • Dünya
  • İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırılarında Kaç Kişi Öldü? İran Hangi Noktaları Vurdu?

İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırılarında Kaç Kişi Öldü? İran Hangi Noktaları Vurdu?

İsrail'in günlerdir Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılara karşı İran harekete geçti. Akşam saatlerinden itibaren İran'dan İsrail'e 500 füze ateşlendi. Saldırıların ardından kaç kişi öldü? İran hangi noktaları vurdu? Sorusunun cevabı da merak konusu oldu.

İran, akşam saatlerinde İsrail'e füze saldırısı düzenledi.

İran'ın kendi üretimi olan hipersonik Fettah füzeleri ilk kez İsrail'e karşı kullanıldı. 1400 kilometre menzili bulunan ve atmosferde yön değiştirme kabiliyetine sahip, hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilmesi neredeyse imkansız olan 500'e yakın füze İran tarafından ateşlendi.

Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu.

İran'dan atılan füzelerin başkent Tel Aviv başta olmak üzere çok sayıda bölgeye düştüğü, Demir Kubbe'nin etkisiz kaldığı görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda füzelerin isabet ettiği ortaya çıktı. Bazı görüntülerde ise İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından, İsrail askerlerinin yere kapanarak tedirgin halde siper aldıkları görüldü.

İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? 

İran'ın saldırılarının başladığı andan itibaren İsrail'in hemen her noktasından sirenler çalmaya ve halkın sığınaklara girmesi gerektiği yönünde uyarı anosları yapıldı.

İran'ın füzeleri İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi aşarak bir bir İsrail topraklarına düşmeye başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin hiçbirisinde füzelerin düştüğü bölgelere ait görüntüler yer almıyor. 

Bir görüntüde ise Filistin yakınlarına düşen bir füzenin patlamadığı, başka bir görüntüde de İsrail'de bir binaya isabet eden ancak patlamayan füzenin görüntüleri yer aldı.

Daha önce Hizbullah'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılarda füzelerin düştüğü alanlarda çok büyük boyutlu yangın çıkmasına karşın İsrail'in düzenlediği füze saldırısında herhangi bir yangın, yıkılan nokta olmaması kafaları karıştırdı.

Sosyal medyada dolaşan bir iddiada ise füzelerin patlayıcı bölümü çıkarıldığı iddia edildi.

İsrail kaynakları İran'ın füze saldırısı sonrasında ölen veya yaralananlara dair herhangi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte İran tarafından da İsrail'e ait bir havalanı dışında herhangi bir nokta veya ölü sayısı ile ilgili bilgi paylaşılmadı.

İran'ın saldırısı sonrasında ölen oldu mu? Olduysa kaç kişi öldü veya yaralandı bununla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bakmadan Geçme