• Haberler
  • Dünya
  • İran'ın Saldırısı Sonrası İsrail Panikte! Bu Gece Tüm Orta Doğu'ya Saldıracağız

İran'ın Saldırısı Sonrası İsrail Panikte! Bu Gece Tüm Orta Doğu'ya Saldıracağız

Başkent Tel Aviv ve Kudüs başta olmak üzere İran, 500'e yakın balistik füze ile İsrail'in dört bir yanını vurmaya başladı.

İran'ın İsrail'e yönelik haftalardır beklenen saldırısı akşam saatlerinden itibaren başladı. İran 500 balistik füze ile İsrail'i vurdu. 

İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi delerek İsrail'in stratejik noktaları hedef alınırken İsrail'de sren sesleri arka arka çalmaya başladı. 

İran, İsrail'in en büyük havaalanlarından birisi olan ve Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü saldırıda uçakların havalandığı havaalanını da vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusu, İran'dan füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Tüm dünya art arda ateşlenen yüzlerce füzeye karşılık İsrail'in tepkisine odaklanmışken açıklama İran'dan geldi. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'in ulusal güvenlik ihlallerine karşı yanıt verdiğini belirtti ve İsrail cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık geleceği uyarısında bulundu.

BU GECE TÜM ORTA DOĞU'YA SALDIRACAĞIZ

İran'ın füze saldırısının ardından İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısı düzenledi. Hagari, İsrail'in İran'ın füze saldırısına karşılık vereceğini belirterek, "Savunma ve taarruzda yüksek alarm durumundayız. Bu füze saldırısının sonuçları olacak. İsrail vatandaşlarını koruyacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz" dedi. Şu anda İran'dan İsrail'e yönelik başka bir tehdit olmadığını ve füze saldırısının sona erdiğini söyleyen Hagari, "Bu aşamada hala saldırıya ilişkin bir değerlendirme yapıyoruz" ifadelerini kullanarak, şu ana kadar can kaybı olup olmadığının bilinmediğini aktardı. Füze saldırısının ardından İsraillilere sığınaklardan ayrılabilecekleri bildirildi.

İsrail, İran'ın yıkıcı saldırısının ardından bu gecen itibaren tüm Orta Doğu'ya saldıracaklarını açıkladı.

Öte yandan İran'ın saldırıları sonrasında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan da haber alınamadığı belirtildi.

Bakmadan Geçme