• Haberler
  • Dünya
  • İran ve Hizbullah İsrail'in Korkulu Rüyası Haline Geldi! Askerlere Sakinleştirici Veriliyor

İran ve Hizbullah İsrail'in Korkulu Rüyası Haline Geldi! Askerlere Sakinleştirici Veriliyor

İsrail'in Hamas Lideri İsmail Heniyye'ye suikast düzenlemesinin ardından yaşanan gerginlikte İsrail askerlerinin korku ve panik haline girdi.

Orta Doğu'yu kana bulayan, Filistin ile başlayan daha sonra Lübnan ve İran'a yönelik de saldırılar gerçekleştiren İsrail'de askerlerin panik içerisinde olduğu belirtiliyor.

Gazze'de 40 bine yakın masum insanı katleden İsrail ordusu, yeni cepheler açarak dünyayı adeta savaşa sürüklüyor.

Son olarak Hamas Lideri İsmail Heniyye'ye İran'da suikast düzenleyerek öldüren İsrail, tüm dünyanın tepkisini çekerken İran ve Hizbullah'tan arka arkaya tehdit açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Hizbullah İsrail'e yönelik farklı zamanlarda saldırılar gerçekleştirirken İran'da Heniyye'nin intikamının alınacağına dair çok sayıda açıklamada bulundu.

Özellikle tarih ve saat verilmesine rağmen İran'ın İsrail'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmemesi İsrail askerlerinin psikolojisini bozdu. Teyakkuza geçen ve İran'dan gelecek saldırıyı bekleyen İsrail askerlerinin korku ve panik içerisinde olduğu ifade ediliyor.

İsrailli gazeteci Hananya Naftali yaşananları değerlendirerek "İran ve Hizbullah, İsrail'e ciddi bir psikolojik darbe indiriyor. İsrailli askerlere sakinleştirici verilmeye başlandı." ifadelerine yer verdi.

Naftali'nin açıklamaları dünya kamuoyunda gündem oldu.

Bakmadan Geçme