İran Yine Batı'yı Tehdit Etti!

İran'da 5 Temmuz'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Mesut Pezeşkiyan, yemin ederek görevine başladı. Pezeşkiyan, ABD ve Batılı ülkelere bir dizi uyarıda bulundu.

İran'da 5 Temmuz'da düzenlenen 14'üncü dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Mesut Pezeşkiyan için yemin töreni düzenlendi. İran İslami Şura Meclisi'nde düzenlenen törene aralarında Türkiye'den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da bulunduğu 70'in üzerinde yabancı ülkenin devlet başkanları ile bakanları katıldı.

PEZEŞKİYAN YEMİN EDEREK GÖREVİNE BAŞLADI

Pezeşkiyan, törende yemin ederek ülkenin 9'uncu cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı. Pezeşkiyan, yemin töreninde yaptığı konuşmada, kurulacak yeni hükümetin İran ve dünya için yeni fırsatlar sunacağını belirterek, "Kurulacak yeni hükümet ile birlikte ülkenin karşı karşıya olduğu tehlikeleri ve halkın sorunlarını anlama fırsatı, halkın taleplerini duyma ve yöntemsel sorunları düzeltme ve önümüzdeki tehditler karşısında milli birliği oluşturma fırsatı yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

'İSLAMİ VE DEVRİMCİ KİMLİĞİMİZ İLE BÖLGENİN İLK SIRASINDA YER ALAN BİR ÜLKE OLACAĞIZ'

Devlet ve toplum arasındaki güveni yeniden tesis edeceklerini kaydeden Pezeşkiyan, 14'üncü dönem hükümetinin ulusal birlik hükümeti olacağını ve halktan aldığı oy ve güvenle hareket edeceğini söyledi. Pezeşkiyan, "Anayasaya ve Dini Liderimiz Ayetullah Ali Hamaney'in vizyonuna bağlı kalarak bölgede ekonomiden kültüre ve teknolojiye kadar İslami ve devrimci kimliğimiz ile bölgenin ilk sırasında yer alan bir ülke olacağız. Ülkenin gençlerine, kadınlarına, farklı etnik gruplarına ulusal fırsat gözüyle bakmalıyız. Memleketin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretebilirler ve bu zamana kadar ülke yönetiminde kenarda bırakılmış bu fırsatları artık değerlendirmeliyiz" dedi.

Bakmadan Geçme