Islak Kek Nasıl Yapılır? Bol Soslu Islak Kek Tarifi
Bol sosu ve çikolatasıyla damak çatlatan bir lezzet olan Islak Kek'i yapmak çok kolay. Peki Islak Kek nasıl yapılır? İşte bol soslu Islak Kek tarifi...
Çayın yanına en çok yakışacak tatlılardan birisi. Hem kek hem de adeta bol soslu bir pasta. Bir dilim yiyenin tadı damağında kalacak bir tarif: Islak Kek
Islak Kek Malzemeleri:
Sosu için;
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
60 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
Kek harcı için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islak Kek Tarifi
- Önce sosu hazırlamakla başlayın sos tenceresine süt, kakao, şeker,yağı alın ve ocağın altını açmadan güzelce çırpın .
- Sonrasında ocağın altını açın ,sos ısınınca çikolataları ekleyip karıştırmaya devam edin .
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp kremayı ekleyin ve karıştırın soğumaya bırakın.
- Keki için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- İyice çırptıktan sonra içersine yağı ekleyin, bu aşamadan sonra mikseri kullanmayın yağı el çırpıcısıyla çırpın ve ardından sütü de ekleyip çırpın.
- Katı malzemeleri elekten geçirip ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Un iyice yok olup topak kalmayana kadar karıştırın ve önceden yağladığınız borcama keki yayın.
- 180 derece fanlı fırında 30 dk pişirin.
- Piştikten sonra keki iki dk bekleyip dilimleyin ve ardından sosu dökün.