• Haberler
  • Dünya
  • İsrail, Çağrı Cihazlarını ve Telsizleri Nasıl Patlattı? İşte Adım Adım Tüm Ayrıntıları

İsrail, Çağrı Cihazlarını ve Telsizleri Nasıl Patlattı? İşte Adım Adım Tüm Ayrıntıları

İsrail Lübnan'da dünya tarihinde eşine az rastlanır bir saldırı gerçekleştirdi. Hizbullah'a yönelik düzenlenen saldırılar iki gün üst üste farklı cihazlarla yapıldı. Dünya bir yandan tepkisini dile getirirken bir yandan da şaşkınlığını gizleyemiyor. İsrail çağrı cihazları ve telsiz saldırılarını nasıl gerçekleştirdi? Kamuoyunda en çok merak edilen soruların cevabı haberimizde...

Dünyanın başına bela olan Gazze'de bir yıla yakın zamandır gerçekleştirdiği saldırılarla taş taş üstünde bırakmayan İsrail, aylardır Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılarda farklı bir boyuta geçti.

Önceki gün Lübnan'da Hizbullah üyelerine yönelik çağrı cihazlarıyla bir saldırı gerçekleştiren ve 12 kişinin ölmesine, 3 bine yakın kişinin de hayatını kaybetmesine neden olan katil İsrail, hemen ertesi gün bu sefer telsizleri patlattı. Her iki saldırıda toplamda 32 kişi hayatını kaybederken 4 bine yakın kişi de yaralandı.

Saldırıların ardından tüm dünyanın gözü bir kez daha İsrail ve istihbarat servisi Mossad'a yöneldi.

İsrail'in saldırıları dünyada benzerine pek rastlanmayan türden bir saldırı olarak tarihi kayıtlara geçti.

Yapılan saldırıların ardından İsrail çağrı cihazlarını ve telsizleri nasıl patlattı? Sorularının cevabı kamuoyunda en çok merak edilen sorular oldu.

İşte adım adım İsrail'in operasyonuna dair bilgiler;

Uluslararası medya kuruluşlarına yansıyan yeni bilgilere göre Lübnan’daki olaylar şöyle gelişti;

"Hizbullah’ın telefonlarına sızıldığı haberleri çoğaldı. (Büyük ihtimalle Mossad yaptırdı) Yönetim, telefon yerine daha basit cihazlara geçilmesini emretti. Çağrı cihazlarında karar kılındı. Bu iş için İsrail arka planda 3-4 ayrı şirket kurmuş ve pusuya yatmıştı. Macaristan’daki şirket (Mossad’ın paravanı) işi aldı. Üretim başladı. İsrail, üretim aşamasında PETN denilen çok güçlü patlayıcıları cihazlara koydu. İlk ürünler dağıtıldı. Hizbullah çok sayıda sipariş verdi. Binlerce cihaz PETN ile fabrikadan çıktı ve teslimat yapıldı. Son dönemlerde kimi Hizbullah üyeleri çok fazla ısınma sorunu yaşıyordu. Operasyonun açığa çıkma ihtimali artınca düğmeye basıldı. Gönderilen mesajın ardından saat 15.30’da tüm çağrı cihazları patladı. İkinci saldırının nasıl yapıldığına dair henüz netlik yok. Çok daha sofistike bir işti o ve tam anlamıyla ortaya çıkması zaman alabilir" 

Bakmadan Geçme