• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'den Filistinli Esirlere Kan Donduran İşkence

İsrail'den Filistinli Esirlere Kan Donduran İşkence

İsrail'in Filistinlileri sadece öldürmekle kalmıyor, rehin aldıkları mazlumları da akıl almaz kan donduran işkencelere maruz bırakıyor.

Yaklaşık 9 aydır Filistin'de taş taş üstünde bırakmayan 36 binden fazla masum insanı katleden İsrail'in, bununla da yetinmeyip esir aldığı filitinlilere de çeşitli işkenceler uyguladığı ortaya çıktı.

CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan işkence ve acının boyutunu gözler önüne serdi.

İsrail'in Sde Teiman askeri üssünde yaptığı işkencelere ilişkin çarpıcı detaylar paylaşılırken okuyanların akıllarına durdugunluk verdi.

New York Times'in ulaştığı bilgilere yer veren Paksoy, '41 yaşındaki bir Filistinli “sıcak bir metal çubuğun üzerine oturttuklarını ve bunun ateş gibi hissettirdiğini' söylüyor. Başka bir Filistinlinin ise 'elektrikli çubuğu makatına soktuklarını' ve bundan sonra hayatını kaybettiğini anlatıyor. Bir diğeri, elektrikli sandalyeye oturtulduğunu anlatıyor. Bir başka kişi 2O kadar sık şoklandım ki idrarımı tutamıyordum, ardından birkaç gün boyunca idrar yapamadım' diyor. Kendisinin de çocuk bezi giymek zorunda bırakıldığını aktarıyor. 38 yaşındaki bir kamyon şoförü, elektrikli sandalyede otururken en az 6-7 kez şoklandığını söylüyor. 

TUTUKLULARI DÖVMEKLE ÖVÜNÜYORLAR

Sde Teiman'da görev yapan İsrailli bir asker, NY Times’a, asker arkadaşlarının tutukluları dövmekle övündüğünü anlatmış. Asker ayrıca, bir tutuklunun gözaltı sırasında kemiğinin kırıldığını bir diğerinin ortalıktan kısa süre kaybolduğunu döndüğünde ise göğüs kafesinin etrafında kanama olduğunu söyledi" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme