• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'den Türkiye'ye Misilleme! Ticaretin Devamı İçin Tek Şart Sundular

İsrail'den Türkiye'ye Misilleme! Ticaretin Devamı İçin Tek Şart Sundular

Türkiye'nin İsrail'le tüm mallarda ticari ilişkileri durdurma kararı almasının ardından benzer bir hamle de İsrail'den geldi.

Türkiye'nin İsrail'le ticareti tamamen durdurma kararı almasının ardından Tel Aviv'den misilleme geldi.

Türkiye'nin ticareti durdurma kararı İsrail yetkililerini küplere bindirirken karşı atağa geçtiler.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasının feshedileceğini, ithalatta da yüzde 100 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, serbest ticaret anlaşması uyarınca Türkiye'den İsrail'e ithal edilen mallara uygulanan tüm indirimli gümrük oranlarının kaldırılacağını söyledi. Aynı zamanda, Türkiye'den İsrail'e ithal edilen herhangi bir ürüne, mevcut gümrük vergisi oranına ek olarak malın değerinin yüzde 100'ü oranında vergi uygulanacağını belirtti.

İsrail'e yönelik ithalatı durdurduğunu açıklamasının Türkiye'nin taahhüt ettiği uluslararası ticaret anlaşmalarının ciddi bir ihlali anlamına geldiğini iddia eden Smotrich, "Bizim ulusal onurumuz, ulusal gururumuz ve güçlü bir ekonomimiz var ve bu ekonominin kendisine karşı savaşanları desteklemeye ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı.

KARARDAN VAZGEÇMEK İÇİN TEK ŞART

Karardan vazgeçmek için ilginç bir şart koşan Smotrich, "Eğer Erdoğan'ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye ile ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır." dedi.

Smotrich, Türkiye ithalatına Çin, Doğu Avrupa, Yunanistan, Almanya, Güney Kıbrıs, Tayvan ve "daha fazlasının" alternatif olabileceğinini belirtti.

Bakmadan Geçme