• Haberler
  • Gündem
  • İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Hedefinde Erdoğan Vardı, İmamoğlu Cevap Verdi

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Hedefinde Erdoğan Vardı, İmamoğlu Cevap Verdi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de Instagram'ın erişime engellemesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’de Instagram’ın erişime engellemesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

Katz, Türkiye’nin diktatörlüğe dönüştüğünü söyledi, “Türkiye’de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram’ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye’nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor” dedi.

Katz, Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırdığını belirtti, “Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” diyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketledi.

 

 

İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Katz’ın söz konusu paylaşımını alıntılayan İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na edilen hakaretleri kabul etmediğini söyledi, “Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme