• Haberler
  • Siyaset
  • İsrail'e domates gönderdiği iddia edilen Saadet Partili ilçe başkanı görevden alındı

İsrail'e domates gönderdiği iddia edilen Saadet Partili ilçe başkanı görevden alındı

1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde doğdu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. İngilizce ve Rusça biliyor. Evli 1 çocuk annesi.

İsrail’e domates ihraç ettiği haberleriyle gündeme gelen Saadet Partisi Mersin Erdemli İlçe Başkanı ve milletvekili adayı olan Nurbaki Şahin, görevden alındı.

Şahin’in İsrail’e domates gönderen şirkete 2020 yılında ortak olduğu iddiaları sosyal medyada tartışma yaratırken yaşanan gelişmeler üzerine Saadet Partisi harekete geçti.

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada; “Gördüğümüz lüzûm üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin ilçe başkanlığı görevinden alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verdi.

Filistin Hepimizin Hassasiyetidir

Saadet Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan da sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Saadet Partisi’nin Filistin hassasiyetinin üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Arıkan, şunları kaydetti:

Saadet Partimiz, tüm dünyada mazlumların ve haksızlığa uğrayanların yanında olmayı ilke edinmiştir. Bu bağlamda, Filistin davasına olan duyarlılığımız ve desteğimiz her zaman en üst düzeyde olmuştur.

Medyada çıkan, bir ilçe başkanımızın İsrail'e domates ihracatı yapmakta olduğu haberleri üzerine gerekli tetkik yapılmıştır. Sonuç olarak, partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edilen Erdemli İlçe Başkanımız, Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden el çektirilmiştir.

Partimizin Tutumuyla Örtüşmüyor

Saadet Partimiz, her zaman adalet, dürüstlük ve ahlaki değerler doğrultusunda hareket etmeyi öncelikli görevi olarak görmektedir. İlçe başkanımızın bu durumunun partimizin genel tutumuyla örtüşmediğini tespit ettiğimizde, gereken adımlar atılmıştır. Kamuoyuna ve parti üyelerimize, bu konudaki hassasiyetimizi ve gereken tedbirleri aldığımızı temin ederiz. Partimiz, mazlumların yanında olma ve ‘adil bir dünya için’ mücadele etme misyonuna sadık kalmaya devam edecektir.”

Nurbaki Şahin Kimdir?

1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde doğdu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. İngilizce ve Rusça biliyor. Evli 1 çocuk babası. Şahin, 2018 yılında 27. dönem milletvekillği genel seçimlerinde Saadet Partisi'nden milletvekili adayı olmuştu.

Bakmadan Geçme