• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Gazze'de Katliama Devam Ediyor, Yoğun Bombardıman Sürüyor

İsrail Gazze'de Katliama Devam Ediyor, Yoğun Bombardıman Sürüyor

Gazze'ye bombardımanlarını aralıksız sürdüren İsrail, Katliama devam ediyor Han Yunus ve Şuca'da onlarca insan öldü.

Onlarca Filistinli'nin şehit olduğu ve yüzlerce kişinin yaralandığı İsrail saldırısı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kasabasındaki iki evi hedef aldı. İsrail işgal güçleri ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus ve Şucaiya mahallesine yoğun bir hava saldırısı düzenledi.

Al Jazeera muhabirine göre, İsrail saldırısı, Cebaliye kasabasındaki Halah ailesinin evini hedef aldı ve ilk belirlemelere göre 11 kişi şehit olurken  bazı kişierin kayıp olduğu belirtildi.

Muhabir ayrıca, bir başka İsrail saldırısında da Cebaliye'daki Şihab ailesinin evini hedef alarak 24 kişinin şehit olduğunu ve birçok evin yanında geniş çaplı hasar meydana geldiğini bildirdi, bu da çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu ve enkaz altında kayıp kişilerin bulunduğunu belirtti.

Aralarında Çocuklar Var

Gazeteciler tarafından yayınlanan görüntülerde Cebalia'daki bir tıp merkezine çok sayıda yaralının ve şehidin getirildiğini görülümekte, gelenler arasında birçok çocuğun olduğu gözlerden kaçmadı. 

Han Yunus'ta Saldırılar Devam Ediyor

İsrail işgal uçaklarının Han Yunus'un güneydoğusundaki Maan bölgesine iki hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Aynı zamanda, Han Yunus'un doğusundaki Bani Suheila bölgesi de yoğun bir İsrail saldırısına maruz kaldı. İsrail işgal güçleri ayrıca, Han Yunus'un kuzeyindeki Qarara bölgesini de bombaladı.

Anadolu Ajansı'na göre, görgü tanıkları, çatışmaların birkaç saat boyunca devam ettiğini  bildirdi.

Bakmadan Geçme