• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Gazze Saldırılarına Geçici Bir Süre Ara Verdiğini Açıkladı

İsrail Gazze Saldırılarına Geçici Bir Süre Ara Verdiğini Açıkladı

İsrail ordusu, Gazze'ye ulaşan insani yardımların miktarını artırmak amacıyla Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan Selahaddin Yolu'na ve kuzeye doğru uzanan yol boyunca askeri operasyonlara geçici olarak ara verileceğini duyurdu.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar 254 gündür sürerken, İsrail ordusu insani yardımların geçişini kolaylaştırmak için bazı bölgelerde operasyonlarını durdurma kararı aldı.

HER GÜN BELLİ SAATLER ARASI SALDIRILAR DURDURULDU

Ordudan yapılan açıklamada, "Gazze'ye yönelik insani yardımların miktarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarla yapılan ek görüşmelerin ardından, Kerem Şalom Sınır Kapısı’ndan Selahaddin Yolu’na ve kuzeye giden yol boyunca, ikinci bir duyuruya kadar her gün 08.00 ile 19.00 saatleri arasında askeri faaliyetlere yerel ve taktiksel bir ara verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

İsrail Gazze Saldırılarına Geçici Bir Süre Ara Verdiğini Açıkladı

BM KARARDAN MEMNUN KALDI

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun saldırılarına ara verme kararından memnun olduğunu belirterek, insani yardımların artırılması için daha fazla "somut önlem" alınması çağrısında bulundu.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke yaptığı açıklamada, söz konusu duyuruyu memnuniyetle karşıladıklarının belirterek, karar alınsa da henüz ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım ulaştırılamadığını aktardı.

Bakmadan Geçme