• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Gününde 60 Bin Kişi İsrail'i Protesto Etti

İsrail Gününde 60 Bin Kişi İsrail'i Protesto Etti

ABD'nin New York kentinde, yaklaşık 60 bin kişi 'Beşinci Cadde'de İsrail Günü Yürüyüşüne' katıldı. Bu yürüyüş, İsrail'i desteklemek amacıyla düzenlenen ve New York'ta uzun yıllardır geleneksel olarak gerçekleştirilen bir etkinlik. Ancak, aynı zamanda İsrail politikalarına karşı olan Yahudi gruplar da karşıt gösteriler düzenledi.

ABD'nin New York kentinde, yaklaşık 60 bin kişi "Beşinci Cadde'de İsrail Günü Yürüyüşüne" katıldı. Bu yürüyüş, 1969 yılından beri düzenlenen ve New York Yahudi Cemaati Konseyi'nin Manhattan bölgesinde "Esirleri evlerine getirin" temasıyla organize ettiği etkinliklerden biriydi. Ancak, İsrail karşıtı gruplar da bu yürüyüşe karşı gösteri düzenledi.

POLİSLERİN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

New York Belediye Başkanı Eric Adams, güvenlik önlemlerini artırdıklarını ve hiçbir protestoya izin vermeyeceklerini açıkladı. Bu kapsamda, New York Polis Departmanı'na (NYPD) bağlı tüm polislerin izinleri iptal edilerek yürüyüş güzergahına gönderildi.

İsrail Gününde 60 Bin Kişi İsrail'i Protesto Etti

POLİS MÜDAHELE ETTİ

İsrail destekçileri, yoğun güvenlik aramalarından geçerek Beşinci Cadde'ye ulaşabildi. Ancak, Filistin yanlısı göstericilerin toplanmasına izin verilmedi ve polis ara sokaklarda karşı karşıya gelen gruplar arasında müdahalede bulundu.

İsrail Gününde 60 Bin Kişi İsrail'i Protesto Etti

İsrail karşıtı Yahudilerin de katıldığı yürüyüşte, Neturei Karta Ortodoks Yahudiler grubunun New York Hahamı Dovid Feldman, İsrail'in eylemlerini protesto etti.

İsrail Gününde 60 Bin Kişi İsrail'i Protesto Etti

Feldman, İsrail Devleti'nin kuruluşunun 76. yıldönümünü kutlayanların, bir soykırımın gerçekleştiği sırada kutlama yapmasının bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in saldırılarının tüm Yahudiliğe aykırı olduğunu belirterek, işgali durdurma çağrısı yaptı.

 

Bakmadan Geçme