• Haberler
  • Dünya
  • İsrail, Güvenli Bölge İlan Edilen Han Yunus'u Vurdu! 17 Ölü

İsrail, Güvenli Bölge İlan Edilen Han Yunus'u Vurdu! 17 Ölü

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail, güvenli bölge olarak ilan edilen ve masum sivillerin bulunduğu Han Yunus bölgesine bir kez daha bomba yağdırdı. İsrail'in saldırıları sonucu ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

Yaklaşık 10 aydır Gazze'de taş taş üstünde bırakmayan ve binlerce masum sivili katleden İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

Daha önce güvenli bölge olarak ilan edilen ve insanların sığındığı Han Yunus bölgesine İsrail ordusu tarafından hava saldırısı gerçekleştirildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun daha önce "güvenli bölge" ilan edilen Han Yunus kentinin El-Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bölgeyi hedef alması sonucu 17 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıkları, Mevasi bölgesinin El-Attar Caddesinin vurulduğunu, sivil savunma ekiplerinin ölü ve yaralıları enkaz altından çıkarmaya çalıştığını aktardı.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN İLK YORUM!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta sivillerin sığındığı bölgeyi bombalamasını lanetlediğini açıkladı.

AK Parti'li Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta binlerce sivilin sığındığı bölgeyi bombalamasını lanetliyoruz. Uluslararası toplumun ve kurallara dayalı dünya düzeni iddiasında bulunan devletlerin, İsrail söz konusu olunca büründükleri sessizliği şiddetle kınıyoruz. İsrail'in katliamlarını her platformda gündeme getirmeye ve savaş suçlarının yasal takipçisi olmaya devam edeceğiz. Netanyahu ve katliam şebekesi, soykırım ve savaş suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır" dedi. 

Bakmadan Geçme