• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Hizbullah'a ve Lübnan'a Karşı Savaş İlan Etti

İsrail Hizbullah'a ve Lübnan'a Karşı Savaş İlan Etti

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepesi'ne düzenlenen roket saldırısında 10 İsrailli hayatını kaybederken, Tel Aviv yönetiminden çok sert bir açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz yaptığı açıklamada, 'Hizbullah'ın bugünkü saldırısı tüm kırmızı çizgileri aştı ve buna uygun bir karşılık verilecek

İsrail Hizbullah'a ve Lübnan'a Karşı Savaş İlan Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 10 kişinin hayatını kaybettiği Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırının ardından Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekun bir savaşa yaklaştıklarını açıkladı.

"HİZBULLAH VE LÜBNAN'A KARŞI TOPYEKUN SAVAŞA HAZIRLANIYORUZ"
İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a düzenlenen saldırının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sert açıklamalarda bulundu. Katz, "Hizbullah'ın bugünkü saldırısı tüm kırmızı çizgileri aştı ve buna uygun bir karşılık verilecek. Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekun bir savaş anına hazırlanıyoruz." dedi.

NETANYAHU ABD'DEN ERKEN DÖNÜYOR
ABD'de temaslarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'den İsrail'e dönüşünü erkene çekti. Netanyahu'nun uçağının mümkün olan en erken saatte kalkması talimatı verdiği ifade edildi. Netanyahu'ya yakın bir kaynak uçağın TSİ 01.00'de ABD'nin başkenti Washington DC'den kalkacağını belirtti.

"İSRAİL BU ÖLÜMCÜL SALDIRIYI BİR KENARA NOT ETMEYECEK"
İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Mecdel Şems beldesine düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttu. Netanyahu, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullandı.

HİZBULLAH SALDIRIYI REDDETTİ
Saldırının ardından açıklama yapan Hizbullah, Majdal Shams'a roketli saldırı düzenlemediklerini belirterek, saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade etti.

Bakmadan Geçme