• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'in Çadır Kampına Düzenlediği Saldırıda Can Kaybı 40'a Yükseldi

İsrail'in Çadır Kampına Düzenlediği Saldırıda Can Kaybı 40'a Yükseldi

İsrail, dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin sığındığı çadır kampa düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiğini açıkladı.

İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına devam etmesi, uluslararası toplumdan büyük tepki çekti. Gazze Şeridi'nde 234 gündür  katliamlar devam ediyor.Dün İsrail Refah kentinde olan Çadır kampına füzeli saldırı düzenledi. Saldırıda can kaybı 40'a yükseldi.

İNSANLAR CANLI CANLI YAKILDI

Tal Al-Sultan Kampı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının artmasıyla birlikte Filistin Kızılayı (PRCS), çadırlardaki insanların birçoğunun "canlı canlı yakıldığını" ifade etti. Bölgedeki hastaneler, İsrail'in sağlık sistemini kasıtlı olarak yok etmesi sonucu yeterli hizmet veremiyor ve insani yardımların ulaştırılmasında ciddi zorluklar yaşıyor.

KAMPA 8 FÜZE İSABET ETTİ

Yerel kaynaklar, çadır kampa en az 8 füzenin isabet ettiğini belirtti. Bu olay, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik artan şiddet eylemlerinin sadece son örneği olarak dikkat çekiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, tarihte daha önce hiç bu kadar çok katliam aracının bir araya getirilip dünyanın gözü önünde kullanılmadığını, Gazze'de şu anda olduğu gibi halkın su, gıda, ilaç, elektrik ve yakıttan mahrum bırakıldığını, altyapının çökertildiğini, tüm kurumların tahrip edildiğini, sanitasyonun bozulduğunu, salgın hastalıkların yayıldığını, sağlık sisteminin çökertildiğini, kuşatmanın uygulandığını, geçişlerin kapatıldığını ve tıbbi malzeme ile heyetlerin girişinin engellendiğini doğrulamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme