• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'in şehit ettiği Türk aktivist için ABD ve Türkiye'den açıklama

İsrail'in şehit ettiği Türk aktivist için ABD ve Türkiye'den açıklama

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'nın Nablus kentinde şehit edilmesinin ardından ABD ve Türkiye'den peş peşe açıklamalar geldi.

Gazze'den sonra işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırıları da artıran İsrail askerleri, Nablus kentinde işgal karşıtı gösteriye gerçek mermilerle saldırdı.

TÜRK AKTİVİSTİ ŞEHİT ETTİLER

İsrail saldırısında gösteriye katılan Ayşenur Ezgi Eygi isimli Türk aktivist şehit oldu.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD vatandaşlığının da bulunduğu ve yardım amaçlı Filistin'de olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz.

İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir.

İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir.

ABD'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller de işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Eygi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Miller, İsrail ile ilgili bir ifadenin geçmediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenlik ve emniyetinden daha yüksek bir önceliğimiz yok."

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırmış, saldırıda ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

AA muhabirine konuşan Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi'yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını açıklamıştı.

Bakmadan Geçme