İsrail Lübnan'a Kara Harekatı Başlattı!

Gazze'de yaklaşık 1 yıldır taş taş üstünde bırakmayan Siyonist İsrail, şimdide gözünü Lübnan'a dikti. Günlerdir hava saldırısı düzenlediği Lübnan'a İsrail ordusu kara harekatı başlattı.

Gazze'de bir yıldır süren soykırımı Lübnan'a taşımaya hazırlanan İsrail'in, kara harekatına başladığı iddia edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'da planladığı bir dizi sınırlı kara operasyonu hakkında ABD'yi bilgilendirdiğini açıkladı.

İsrail ise, Lübnan sınırındaki birçok bölgeyi askeri bölge ilan etti. Öte yandan Lübnan basını, "İsrail sınırda çok şiddetli topçu ateşine başladı" dedi.

İsrail, günlerdir havadan saldırdığı ve Nasrallah başta olmak üzere birçok Hizbullah mensubunu öldürdüğü Lübnan'da kara harekatına başlıyor.

Bugün Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak" demişti. Abd Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen son açıklama ise İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatının her an başlamak üzere olduğunu gözler önüne serdi. Öte yandan dünya medyası art arda 'Kara harekatının başladığına yönelik' haberler geçiyor.

Tüm dünyanın gözü, kulağı Orta Doğu'da. İsrail, Gazze'den sonra adım adım savaşı genişletiyor. Günlerdir hava saldırılarıyla birçok Hizbullah mensubunu hedef alan İsrail'in kara harekatı netleşmeye başladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bugün, ülkenin kuzey sınırındaki belediye başkanlarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunmuş ve kara harekatı sinyali vererek, "Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak" demişti.

Bakmadan Geçme