İsrail Ordusunda Kaç Türk Vatandaşı Var?

Gazze'deki katliamı gerçekleştiren işgalci siyonist askerlerin kaçının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olduğu merak konusu oldu.

Milletvekili Ekmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında çifte vatandaş olanların, özellikle İsrail vatandaşlığına sahip olanların ve İsrail ordusunda görev yapan Türk vatandaşlarının sayısını sordu. Soruları özetle şöyle:

Doğum yoluyla Türk vatandaşı olup sonradan başka bir ülkenin vatandaşlığını kazanan kaç kişi vardır?
Çifte vatandaşlık yoluyla İsrail vatandaşlığını kazanan kaç Türk vatandaşı vardır ve bunlar izin alarak mı vatandaşlığı kazanmışlardır?
İsrail ordusunda görev alan Türk vatandaşlarının sayısı kaçtır veya kaçı tespit edilmiştir?
Bu kişilerin 7 Ekim 2023’te başlayan Gazze-Refah harekâtına katılıp katılmadıkları takip edilmekte midir ve kaç kişi bu suça iştirak etmiştir?
Tespit edilenler hakkında adli ve idari bir süreç var mıdır?
Haklarında adli ve idari bir süreç başlamadıysa, bununla alakalı bir çalışma mevcut mudur?

İSRAİL ORDUSUNDA 4 BİN TÜRK VATANDAŞI OLDUĞU SÖYLENİYOR

"Gazze'deki katliamı gerçekleştiren işgalci siyonist askerlerin 4 bininin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olduğu belirlendi.

Bu şahıslardan 400'ü Türkiye'den, diğerleri ise üçüncü ülkeler üzerinden İsrail'e gitti. Gönüllü ve geri hizmetlerle birlikte bu sayının 10 bini aştığı kaydediliyor.

Türkiye'den gidenlere önemli görevler verildiği, hatta 'Demir Kubbe' sisteminin başındaki isimlerden birinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar gidenler arasından 65'i Gazze'de öldürüldü."

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme