İsrail Şimdide Organ Hırsızlığına Başladı

7 Ekim'den bu zamana kadar yürüttüğü saldırılar kapsamında yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere Gazze'de yaklaşık 21 bin sivili katleden İsrail, öldürdüğü Filistinlilerin organlarını da çalmaya başladı.

Gazze’de 7 Ekim’den beri yürüttüğü saldırılarla adeta soykırım yapan İsrail’in, katlettiği Filistinli sivillerin organlarını da çalmaya başladığı belirtildi.

Filistin Haber Ajansı Quds News’in haberine göre, Hükümet Medya Ofisi (GDO), İsrail'in organları çalınmış 80 parçalanmış ceset teslim ettiğini açıkladı.

GDO, İsrail ordusunun 80 Filistinlinin cesetlerine tecavüz ettiğini ve onları çalıntı organlarla parçalanmış halde teslim ettiğini söyledi.

Açıklamada, "İsrail ordusu ayrıca bu kişilerin isimlerini ve Gazze'deki savaş sırasında cesetlerinin alındığı yerleri açıklamayı da reddediyor" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, "İnceleme sonrasında cesetlerin özelliklerinin önemli ölçüde değiştiği ortaya çıktı, bu da İsrail'in cesetlerden organ çaldığının açık bir kanıtıdır." denildi.

 

Cebeliye’deki Mezarlardaki Cesetlerde Çalındı!

 

GDO, İsrail'in bu tür suçları ilk kez işlemediğini de sözlerine ekledi. İsrail ordusunun Cebeliye'deki mezarları ve cesetleri çaldığını ve İsrail'in Gazze Şeridi'nden çalınan düzinelerce cesedi elinde tutmaya devam ettiğini ekledi.


GDO, İsrail'in cesetleri ve organlarını çalmasını araştırmak için bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

 

EURO-MED Uyarmıştı

 

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü daha önce Filistinlilerin cesetlerinden olası organ hırsızlığı konusunda endişeleri olduğunu söylemişti. İsrail güçlerinin güneydekilerin yanı sıra Şifa ve kuzey Gazze'deki Endonezya hastanelerinde düzinelerce cesede el koyduğunu belgelediğini de sözlerine ekledi.

 

Organların Çalındığını Tıp Uzmanları Tespit Etti

 

Tıp uzmanlarının, koklea ve korneaların yanı sıra karaciğer, böbrek ve kalp gibi hayati organların da eksik olduğunu tespit ettiği ve bunun potansiyel organ hırsızlığının kanıtı olduğu bildirildi.

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu zamana kadar yürüttüğü saldırılar kapsamında yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere Gazze'de yaklaşık 21 bin sivil hayatını kaybetti.

Bakmadan Geçme