İsrail Tankları Refah Kentinin Merkezine Girdi

Bölge sakinleri, pazar günkü ölümcül saldırının gerçekleştiği Tel Al-Sultan bölgesinin hâlâ ağır bombardıman altında olduğunu söyledi

İsrail, Gazze'de yerlerinden edilen sivillerin sığınmış olduğu bir çadır kampında yangın çıkmasına yol açan ve en az 45 kişinin ölümüne sebep olan saldırısından sonra aldığı uluslararası tepkilere rağmen Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıları sürdürerek hava saldırıları düzenledi ve tank ile saldırıya geçti.

Hamas militanlarının yönetiminde olan Gazze'deki sağlık yetkilileri dün gece boyunca düzenlenen saldırılarda en az 16 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti. Bölge sakinlerinin savaşın başından bu yana görülen en yoğun bombardımanın yaşandığını söylediler. Bu gece de İsrail tankları batı mahallelerine doğru ilerledi.

İsrail tanklarının Refah'ın batısında bulunan Zurub tepesi ve çevresinde konuşlandığını ve İsrail kuvvetlerinin üç hafta önce harekatın başlatıldığı Mısır sınır kapısına yakın bir bölgeden ilerlediklerini söyleyen bölge sakinleri, pazar günkü ölümcül saldırının gerçekleştiği Tel Al-Sultan bölgesinin de hâlâ ağır bombardıman altında olduğunu ifade ettiler.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları ise İsrail tanklarının bugün Refah kent merkezine ulaştığını, tankların kent merkezindeki Al-Awda camisi yakınında görüldüğünü belirttiler.

 

Bakmadan Geçme