İsrailli Bakan Türkiye'yi hedef aldı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için bugün Katar'ın başkenti Doha'da cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Türkiye'den üst düzey katılım sağlanırken, İsrail Dışişleri Bakanı Katz skandal açıklamalarla Türkiye'yi hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli haddini aşan açıklamaya tepki gösterdi ve 'Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız.' dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye için Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal, törende konuşma yaptı.

HANİYE'NİN CENAZE TÖRENİNDE GAZZE İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPILDI

Yüksek sıcaklıklara rağmen, binlerce kişi Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'ye saygılarını sunmak için Doha'daki cenaze törenine akın etti. Gazetecilere demeç veren kişilerin çoğu Gazze'deki Filistinliler için dayanışma çağrısı yaptı.

TÜRKİYE’DEN ÜST DÜZEY KATILIM

İsmail Haniye’nin cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Heniyye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, İsmail Heniyye'nin oğlu Abdusselam Heniyye ve torunlarına taziyelerini iletti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde, Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen yas nedeniyle Türk bayrağının yarıya indirilmesi sonrası haddini aşan açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin İsrail büyükelçi yardımcısının Bakanlığa çağrılması için talimat verdiğini söyleyen Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda skandal ifadelere yer verdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepki gösterdi ve "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız." ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye için Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal, törende konuşma yaptı.

HANİYE'NİN CENAZE TÖRENİNDE GAZZE İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPILDI

Yüksek sıcaklıklara rağmen, binlerce kişi Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'ye saygılarını sunmak için Doha'daki cenaze törenine akın etti. Gazetecilere demeç veren kişilerin çoğu Gazze'deki Filistinliler için dayanışma çağrısı yaptı.

İsmail Haniye’nin cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Türkiye'nin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran'da suikasta uğraması üzerine ilan ettiği milli yas nedeniyle Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Filistin nezdindeki Kudüs'teki Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için cenaze töreninin düzenleneceği Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'ne gelen vatandaşlar, Filistin bayrakları ve Filistin'e özgü kefiyelerle törene katıldı.

Katar yetkilileri İmam Abd al-Wahhab Camisi'nin etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığındaki heyet, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin cenaze törenine katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ile milletvekillerini, Doha Eski Havalimanında Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Fetih'in başkan yardımcısı Mahmud el-Aloul da dahil olmak üzere üst düzey bir heyet, bugün Doha'da Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye için düzenlenecek cenaze törenine katılacak. Filistin Ulusal Girişimi Genel Sekreteri Mustafa Barguti'nin de bir heyetle Ramallah'tan Katar'a gittiği bildirildi.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek cenaze töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Birçok ülkeden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilecek cenaze töreni için gece saatlerinden itibaren Hamad Uluslararası Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluştu.

Doha'nın belli sokak ve caddeleri trafiğe kapatılırken özellikle cuma namazını müteakip cenaze töreninin yapılacağı Muhammed bin Abdulvahhab Camisi ve etrafında Katar güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Caminin etrafında toplanan ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarından basın mensupları da yoğunluk oluşturdu.

Bakmadan Geçme