• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da Ayaklanma Planına İçişleri Bakanlığı El Koydu!

İstanbul'da Ayaklanma Planına İçişleri Bakanlığı El Koydu!

Gün içerisinde sosyal medya platformlarından İstanbul'da Suriyelilere yönelik ayaklanma başlatılacağı paylaşımları yapan hesaplarla ilgili İçişleri Bakanlığı çalışma gerçekleştirdi. 14 yaşında olduğu tespit edilen hesap sahibi hakkında çocuk şube tarafından işlem yapıldı.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin küçük yaşta bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasıyla başlayan olaylar Türkiye genelinde bir çok ile yayılırken bu akşam İstanbul'da bu yönde bir ayaklanma yapılacağu yönünde sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapılmıştı.

Suriyelilere yönelik ev, işyeri ve araçlara zarar verilen, sokaktaki suriyelilerin darp edilerek bıçakla yaralandığı olayların büyümesi için yeni bir provakasyon hazırlığında bulunanlara karşı İçişleri Bakanlığı harakete geçti.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarda; "Ayaklanış#Türkiye" rumuzlu bir sosyal medya hesabından bugün, “Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” şeklinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. 

AYAKLANMA PAYLAŞIMINI YAPAN 14 YAŞINDA BİR ÇOCUK!

Yapılan incelemede sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu tespit edilmiştir. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı da anlaşılmıştır. E. P.’ye İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlem yapılmıştır. Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir."

Bakmadan Geçme