• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da Bina Çöktü! Vatandaşlar Deprem Oluyor Sandı

İstanbul'da Bina Çöktü! Vatandaşlar Deprem Oluyor Sandı

Bahçelievler'de 4 katlı bir bina kısmen çöktü. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı tespit edildi.

İstanbul'da Bina Çöktü! Vatandaşlar Deprem Oluyor Sandı

Bahçelievler Zafer mahallesi Yadigar Sokak'ta meydana gelen olayda sokak içerisinde bulunan binada sabah 04.45 sıralarında kısmen çökme yaşandı.

İstanbul'da Bina Çöktü! Vatandaşlar Deprem Oluyor Sandı

Olay yerinde itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri ekipleri geldi. Polis tarafından çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, AFAD ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması yaptı. Hassas köpeklerle yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi.

BİNA 1970 YILINDAN KALMA

İstanbul Valiliği'nden olay ile ilgili yapılan açıklamada, "1970 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da Bina Çöktü! Vatandaşlar Deprem Oluyor Sandı

DEPREM SANDIK

Çökme nedeniyle kendi evinin de hasar gördüğünü söyleyen Ayhan Taşkın, "Ben hemen yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. O anda uyuyorduk. Bir gürültü duydum kalktım. Duvar gittiği gibi zor kurtardım çocukları. Çok korktuk. Kapıyı kırdım çocukları yatak odasından çıkarttım" ifadelerini kullandı.

Harun Kolal isimli bir başka vatandaş ise, "Bir gürültü duyduk. Deprem sandık. Camlara çıktık. Binanın çöktüğünü gördük. Tam karşısından bir inşaat çalışması vardı. Vinçler çalışıyordu. Sarsıntısını ana caddeden bile hissediyorduk. Zaten bu binaların hepsi eski" şeklinde konuştu.

Mahallede yaşayan Zeynep Dernek isimli kadın kentsel dönüşüm konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek, "Bu mahallenin hepsi eski evler. Burada inşaat çalışması var. Evlerimiz sallandı. Kamyon dahi geçse binalarımız sallanıyor" dedi.

Bakmadan Geçme