• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da Ne Kadar Suriyeli Var? İçişleri Bakanlığı Açıkladı!

İstanbul'da Ne Kadar Suriyeli Var? İçişleri Bakanlığı Açıkladı!

İçişleri Bakanlığı tarafından Göç İdaresi Başkanlığı'nın verilerine dayandırılarak yapılan açıklamaya göre İstanbul'daki Suriyeli sayısı belli oldu. Kamuoyundaki İstanbul'da ne kadar Suriyeli var? Sorusu cevap bulmuş oldu.

Suriyeli vatandaşlar iç savaşın başladığı 2011 yılından itibaren Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına göç etmek durumunda kaldılar.

Suriyeli nüfusunun büyük bir çoğunluğu ise Türkiye'de konuçlandırıldı. İlk etapta kamplarda barındırılmaya başlanan Suriyeli vatandaşlar daha sonra Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı.

Türkiye'nin hemen her şehrinde ve ilçesinde Suriyeli vatandaşlarla karşılaşmak mümkün. Öyleki Türkiye'ye yerleşen Suriyelilerin bir çoğu da Türk vatandaşlığına geçerek Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşımaya başladı.

İSTANBUL'DA NE KADAR SURİYELİ VAR?

Suriyeli vatandaşların bu kadar çok yayılması artık toplumda rahat etmeye ve şikayetler peş peşe gelmeye başladı. Bir çok büyük şehirde sanayi başta olmak üzere iş gücünü de omuzlayan Suriyeli sığınmacıların varlığı Türk halkında rahatsızlık uyandırmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük şehirlerinden Mega Kent İstanbul'daki Suriyeli varlığı da tartışma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki mültecilere ilişkin yaptığı açıklama ve verdiği rakamlar İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından İstanbul'daki Suriyeli ve toplam mülteci sayısına ilişkin bilgi paylaştı.

İSTANBUL'DA 1 MİLYON 87 BİN YABANCI BULUNUYOR

Bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Göç İdaresi Başkanlığımızın resmi rakamlarına göre bugün itibarıyla İstanbul’da: 530 bin 612 (Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeliler). 3 bin 252 (Uluslararası Koruma Kapsamındaki Yabancılar,) 553 bin 153 (İkamet İzniyle Kalan Yabancılar:) olmak üzere; toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunuyor. Lütfen, gerçeği yansıtmayan spekülatif paylaşımlara itibar etmeyiniz."

Bakmadan Geçme