• Haberler
  • Gündem
  • İşten çıkarılan kişinin ihbarı iflas ettirdi: Dev fabrikada bomba yapılıyor

İşten çıkarılan kişinin ihbarı iflas ettirdi: Dev fabrikada bomba yapılıyor

İşten çıkarılan bir kişi 3 milyar TL ciro yapan gübre fabrikasında bomba yapılıyor diye ihbar etti.

İşten çıkarılan kişinin ihbarı iflas ettirdi: Dev fabrikada bomba yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde Antalya'da dikkat çeken bir şirket olayı yaşandı. Bu yılın başında mali sıkıntılardan kurtulmak amacıyla konkordato talebinde bulunan tarımsal ilaç ve gübre üreticisi Platin Grubu’nun üç şirketi, mahkemeden olumlu bir sonuç alamadı. Mahkemenin bu kararı arkasında oldukça ilginç bir durumun olduğu ortaya çıktı.

Hacizlere Karşı Korumasız Kaldılar
İzzet Zavaro, Murat Zavaro ve Avram Zavaro'nun sahibi olduğu, 200 milyon TL sermayeli Platin Kimya AŞ, 10 milyon TL sermayeli Laris Tarım Ürünleri ve 1 milyon TL sermayeli Kaya Beşeri İlaç AŞ için mahkeme, geçtiğimiz cuma günü konkordato başvurusunu reddetti. Ayrıca, hem üç şirket hem de ortaklar için uygulanan hacizlere karşı koruma tedbiri de kaldırıldı.

Mahkemenin konkordato başvurusunu reddetme nedenleri arasında, Platin Grubu’nun dev fabrikasının dört aydan uzun süredir kapalı olması dikkat çekiyor. Bu kapanmanın arkasında ise ilginç bir olay yatıyor. Konkordato sürecinde işten çıkarılan bir çalışan, çalıştığı fabrika hakkında CİMER'e yaptığı ihbarda "Fabrikada bomba üretimi yapılıyor" iddiasında bulundu.

Jandarmanın Fabrikadaki İncelemesi
Bu ihbar, ilgili kurumları hızlıca harekete geçirdi. Antalya Döşemealtı'ndaki organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaya Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme için gönderildi. Jandarma ekipleri, ihbarın asılsız olduğunu tespit etmesine rağmen, durum Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirildi. Bakanlık ekiplerinin fabrikada yaklaşık beş-altı gün süren detaylı incelemesi, Platin Grubu için yeni zorlukların başlangıcı oldu.

'Alay Komutanı Dahi Fabrikaya Geldi'
Platin Kimya AŞ Genel Müdürü Mehmet Fevzi Tekgül, yaşananlar hakkında Halktv.com.tr’ye şunları söyledi:
"Konkordato sürecinde bazı çalışanlarla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu kişilerden biri, gerçek dışı bir ihbar yaptı. İl Jandarma Alay Komutanı da bizzat geldi. Burası bir fabrika… ‘Bomba üretiliyor’ iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı. Ancak sonrasında bakanlık ekipleri fabrikada bazı eksiklikler tespit etti. Bu eksiklikler; zemin kaplaması ve havalandırma sistemine ilişkindi. Bakanlık, bu eksiklikler giderilene kadar fabrikayı kapattı. Biz de eksiklikleri tamamladık ve durumu bakanlığa bildirdik. Yeniden inceleme yapılması için yazılı başvuruda bulunduk. Ancak tam bu süreçte mahkeme konkordato başvurumuzu reddetti."

Bakmadan Geçme