• Haberler
  • Spor
  • İstifası Gündemde Olan Montella'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan Sahip Çıktı!

İstifası Gündemde Olan Montella'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan Sahip Çıktı!

EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elenen A Milli Takım'da eleştirilerin odağında olan ve istifa edeceği konuşulan teknik direktör Vincenzo Montella'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı.

EURO 2024 çeyrek final maçında çok iyi bir mücadele sergilemesi ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplamasına rağmen Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella eleştirilerin odağı haline geldi.

Spor kamuoyu özellikle kadro tercihi ve oyuncu değişiklikleri konusunda yetesiz olduğunu düşündüğü Montella'yı yerden yere vururken tecrübeli teknik adama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahip çıktı.

Maçın ardından istifası gündeme gelen ve sosyal medyada milyonlarca taraftarın istifa çağrısı yağtığı Montella, gururluyuz diye açıklama yaparken Erdoğan da Montella'yı başarılı bulduğunu söyledi.

Hollanda maçını Berlin'de izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Montella ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi;

"Her teknik direktörün savunulan yanı olur. Hatasız insan olmayacağı gibi tabii ki hatasız teknik direktör de olmaz. Basketbolda, voleybolda da koçlar var onlarda da durum aynı. Montella bir defa kendini zaten ispatlamış bir insan. Şimdi bugün hemen saldırmaya başlamışlar. Neymiş? Değişiklikleri zamanında yapmamış.

Yok artık bırak da yani onu da o yapsın. Yok 60'ıncı dakikada olması lazım işte, niye 60'ıncı dakikada olmamış? Ya bunlar söylüyorlar. Yani ben işin bu yanında değilim. O kendini zaten ispatlamış bir isim. Dolayısıyla da elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor. Galip geldiği zaman takım Montella iyi, mağlubiyet olduğu zaman kötü.

Bunlar şık şeyler değil. Hele hele bir Cumhurbaşkanı olarak bana hiç yakışmaz. Biz sadece "elinden geleni yaptı" dedik. Şimdi bundan sonra ne konuşuluyor? Türkiye ilk beşte deniliyorsa demek ki bir yere varmış."

Bakmadan Geçme