İstiklal Marşına Saygısızlık Cezasız Kalmadı!

İstiklal Marşı okunduğu esnada saygısız hareketlerde bulunan ve ayağa kalkmayan araştırma görevlisinin yaptıkları yanına kar kalmadı. Yaşanan gelişme sonrasında Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi kim? Sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen bir programda İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmayan araştırma görevlisi açığa alındı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde ÇAKÜFEST etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta araştırma görevlisi M.Ç., saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadı.

Yaşanan olayın ardından gelen tepkiler üzerine Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından hakkında soruşturma başlatılan araştırma görevlisi açığa alındı.

Üniversiteden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Üniversitemizde düzenlenen bir etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı esnasında ayağa kalkmadığı tespit edilen araştırma görevlisi hakkında yürütülen soruşturma süreci çerçevesinde açığa alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ'NDE İSTİKLAL MARŞI'NDA AYAĞA KALKMAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KİM?

İslami İlimler Fakültesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda yaşandığı belirlenen ve törenin açılışında saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasına rağmen o esnada ayağa kalkmayan araştırma görevlisinin kimliği merak konusu oldu.

İzmir Katip Çelebi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse tarafından “Medeniyetin Temeli Aile“ konulu konferansın açılışında yaşandığı belirlenen ve üniversite yönetiminin açıklama yapmak zorunda kaldığı olayla ilgili olarak araştırma görevlisinin ismi ve bölümüyle ilgili bilgiler paylaşılmadı.

Öte yandan tepki çeken görsel ÇAKÜ sosyal medya hesaplarından da kaldırıldı. 

İstiklal Marşına Saygısızlık Cezasız Kalmadı!

Bakmadan Geçme