• Haberler
  • Siyaset
  • İttifakın Neden Gerçekleşmediği Belli Oldu YRP AK Parti'den 2 İl 35 İlçe İstemiş

İttifakın Neden Gerçekleşmediği Belli Oldu YRP AK Parti'den 2 İl 35 İlçe İstemiş

YRP Genel Başkanvekili Aydal, "Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti'den 2 Büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya"

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında günlerce süren ittifak çalışmalarının perde arkası aralandı.
Kamuoyu iki partinin genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir özelinde işbirliği yapacağı yönünde beklentilere girerken ittifak çalışmaları sonuçsuz kalmıştı.
İki parti arasında gerçekleştirilen çok sayıdaki görüşmenin ardından YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile 31 Mart Yerel Seçimleri için ittifak yapmayacaklarını ve İstanbul, Ankara, İzmir’de kendi adaylarını çıkartacaklarını açıklamıştı.


2 Büyükşehir, 35 İlçe İstedik

YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarla ittifakın neden gerçekleşmediğini de açıklamış oldu.
Aydal şunları söyledi:
"Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti'den 2 Büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge'nin başkanıyım aynı zamanda. Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu."

Bakmadan Geçme