• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti'de İstifa Şoku! İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Neden İstifa Etti?

İYİ Parti'de İstifa Şoku! İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Neden İstifa Etti?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir partisinden istifa etti. Kamuoyunda Özdemir'in neden istifa ettiği ise merak konusu oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Neden İstifa Etti? Nimet Özdemir Hangi Parti'ye katılacak? Sorularının cevabı ve tüm detaylar haberimizde...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Özdemir, sosyal medya hesabından “İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım.” diyerek istifa haberini duyurdu.

Nimet Özdemir'in istifası siyaset gündemine bomba gibi düştü. Özellikle 2023 seçimlerinden sonra arka arkaya gelen istifa haberleriyle sarsılan İYİ Parti'de bir şok daha yaşanmış oldu.

Özdemir, istifasının ardından nimetozdemiriyi  olan X adresini nimetozdemir34 olarak değiştirdi.

Nimet Özdemir, sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifi görüşmelerinde tam bir aksiyon alarak yasa teklifinin geri çekilmesi için mücadele etmişti.

NİMET ÖZDEMİR İYİ PARTİ'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Özdemir'in partisinden neden istifa ettiği merak konusu olurken kamuoyunda Nimet Özdemir İYİ Parti'den neden istifa etti sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı.

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım. Bir Vekil olarak, sadece beni seçenlerin, seçim bölgemdeki vatandaşlarımızın değil, bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim. Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda olan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de Vekilliği kazandığımı biliyorum. Sözünü verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çare olmak adına çalışmalarıma devam edeceğimden emin olun. Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım."

NİMET ÖZDEMİR HANGİ PARTİYE KATILACAK? 

Nimet Özdemir'in istifasının ardından hangi partiye katılacağı da merak konusu oldu. Nimet Özdemir AK Parti'ye mi yoksa CHP'ye mi katılacak tartışmaları yapılırken Özdemir'in CHP'ye daha yakın olduğu ifade ediliyor.

Sokak hayvanları yasa teklifinin geri çekilmesi konusunda verdiği mücadeleyle gündeme gelen Özdemir'in AK Parti'ye özellikle sokak hayvanları konusunda tepkili olduğu ve bundan dolayı AK Parti'ye katılmasının imkansız olduğu değerlendiriliyor.

Özdemir'in CHP'ye katılması bekleniyor.

İYİ Parti’nin 43 olan vekil sayısı, istifaların ardından 32’ye düştü.

MUHABİR

Bakmadan Geçme