• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti'nin Kaç Milletvekili Kaldı? İYİ Parti Vekil Sayısı Kaç?

İYİ Parti'nin Kaç Milletvekili Kaldı? İYİ Parti Vekil Sayısı Kaç?

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İyi Parti'den istifa ettiğini, TBMM üyeliğini bağımsız milletvekili olarak sürdüreceğini duyurdu. Yüksel'in istifası sonrasında İYİ Parti'nin kaç milletvekili kaldığı merak ediliyor.

Akşener'in CHP ile işbirliğine kapıyı kapatması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirmesine değinen Arslan, istifasını sosyal medyadan duyurdu. Arslan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin “partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek” şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Ayrıca partimize hizmet etmek için yaptığım samimi gayretler, bizlere güvenerek oy veren kardeşlerimin yanı sıra teşkilat yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve Sayın Genel Başkanımız tarafından da bilinmektedir."

İYİ PARTİ'NİN KAÇ VEKİLİ KALDI?

2023 genel seçimlerinde yüzde 9,6 oy alarak 43 milletvekili çıkartan İYİ Parti'de istifaların ardından 37 milletvekili kaldı. İYİ Parti'den istifa eden 2 vekil AK Parti'ye geçerken ihraç edilen 1 vekil ve istifa eden 3 vekil bağımsız olarak TBMM'de görevine devam ediyor. İYİ Parti'nin meclisteki koltuk sayısı 37'e düşmüş oldu.

Bakmadan Geçme