İzmir'de Yangına Müdahale Devam Ediyor

İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçesinde, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde ve Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yangın çıktı. 5 ildeki yangınları söndürmek için çalışma başlatıldı. İzmir Menderes'teki orman yangınında kırsal Çamönü Mahallesi'nde bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi. MSB'den İzmir'deki yangınla ilgili yapılan açıklamada, 'Yangın, söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi' denildi.

İzmir'deki orman yangınlarına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Yumaklı, "Yangın söndürme uçaklarımız, helikopterlerimiz ve kara gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orman Kahramanları, Aydın #Kuşadası ve İzmir Selçuk için canla başla görevinin başında."

Yangın, Sultanhisar ilçesi Eski Hisar ile Salavatlı mahalleri arasındaki bölgede çıktı. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle zirai alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, hızla alevlere müdahale etti. Yangını duyan mahalle sakinleri de traktörlerine bağladıkları tankerler ve iş makineleri ile yangını söndürme çalışmalarına destek oldu.

Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yapılan ilk incelemelere göre yangının söndürülmemiş sigara izmaritinden çıktığı düşünülüyor.

MENDERES'TE DE ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR!

"Menderes'le ilgili enerji büyük ölçüde düşürülmüş durumda ama henüz kontrol altında değil. Selçuk'ta da 2 bölgede arkadaşlarımız yoğun bir şekilde müdahaleye devam ediyorlar. Herhangi bir risk söz konusu değil. Hem yerleşim yerleri açısından hem de diğer farklı konaklama tesisleri açısından. Ancak bu müdahaleler sarp arazinin de olması sebebiyle arkadaşlarımız müdahalelerine devam ediyorlar."

Bakmadan Geçme