• Haberler
  • Gündem
  • İzmir'deki Yangın 3.Gününde! İşte İzmir'deki Son Durum

İzmir'deki Yangın 3.Gününde! İşte İzmir'deki Son Durum

 İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmaları 3'üncü günde de sürüyor.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos akşamı çıkan yangın, rüzgarın de etkisiyle yayıldı.3 gündür devam eden yangında yerleşim yerleri de etkilendi.

4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel alevlere müdahale etti. Yangında 17 ev yandı. 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi.

İzmir'deki Yangın 3.Gününde! İşte İzmir'deki Son Durum

Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yangının 3’üncü gününde bölgedeki acı tablo, gün ağarınca ortaya çıktı. Yanan alanlar, dronla havadan görüntülendi.

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Çalışmalara katılan ekiplerin bir bölümü, söndürülen alanlarda soğutma çalışmalarını yürütüyor.

İzmir'deki Yangın 3.Gününde! İşte İzmir'deki Son Durum

ATIK GETİRME MERKEZİ'NDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Öte yandan dün öğle saatlerinde alevler Karşıyaka Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ne de sıçradı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları bugün de sürerken merkezden yükselen dumanlar da kentin birçok noktasından görülüyor.

İzmir'deki Yangın 3.Gününde! İşte İzmir'deki Son Durum

'4 BİN HEKTAR ALAN ETKİLENDİ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise yangın bölgesinde incelemelerini sürdürdü. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile yangında büyük zarar gören Örnekköy Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Tugay, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. Tugay, tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü'nde de incelemelerde bulundu. Tugay daha sonra farklı illerden söndürme çalışmalarına destek için gelen itfaiye personelini ziyaret etti. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ise uydu görüntülerinden yapılan hesaplamalara göre İzmir'de iki gündür süren yangınlardan, yaklaşık 4 bin 312 hektarlık bir alanın etkilendiğini söyledi. 

Bakmadan Geçme