• Haberler
  • Spor
  • Jose Mourinho Fenerbahçe ile Kariyerinde Bir İlki Daha Yaşadı!

Jose Mourinho Fenerbahçe ile Kariyerinde Bir İlki Daha Yaşadı!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında evinde Fransız ekibi Lille ile 120 dakika sonucunda 1-1 berabere kaldı ve toplamda 3-2'lik skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında evinde Fransız ekibi Lilli konuk etti.

İlk maç 2-1 Lille'nin üstünlüğü ile biterken ikinci maç sonrasında da Fenerbahçe rakibi ile 1-1 berabere kaldı ve toplamda 3-2'lik skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe gol için bastırsa da beklenen gol gelmedi devre arasına 0-0'lık eşitlikle girildi.

İkinci yarıda da Fenerbahçe maçın hakimi olurken beklenen gol 90+1'de Diakite'nin kendi kalesine attığı golle geldi ve 90 dakika 1-0 sona erdi. Toplamda 2-2'lik sonuçla maç uzatmalara gitti.

İlk 15 dakikalık uzatma 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi. İkinci uzatma dakikasında 109. dakikada Lille'de Mandi direkt kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 118. dakikada penaltı kazanan Lille, Jonathan David ile beraberliği yakaladı ve maçı 1-1'e getirdi toplam skorda 3-2 öne geçti. Maç bu skorla sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. Eleme Turu'nda veda eden Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

JOSE MOURİNHO KARİYERİNDE BİR İLKİ YAŞADI

Bu sonucun ardından Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti 16 yıla çıkarken dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho da kariyerinde bir ilki daha yaşamış oldu.

Mourinho, kariyerinde ilk kez Avrupa Kupaları eleme aşamasında kaybetmiş oldu. Bu da Fenerbahçe'ye geldikten sonra kariyerindeki ikinci olumsuzluk olmuş oldu.

Kariyeri başarılarla dolu olan Jose Mourinho, ilk maçta Lille 2-1 yenilerek ilk defa Avrupa'da bir ön eleme maçında yenilgi almıştı. Mourinho, Lille maçlarında kariyerinin kötü anlamda ilklerini yaşamış oldu.

Bakmadan Geçme