• Haberler
  • Spor
  • Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'den Alacağı Para Dudak Uçuklattı!

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'den Alacağı Para Dudak Uçuklattı!

Süper Lig'i ezeli rakibi Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bitiren ve şampiyonluk hasreti 10 yıla çıkan Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho'yu getirdi. 2 yıllık sözleşme imzalanan tecrübeli teknik adamın alacağı ücret gündem oldu.

Süper Lig'de 10 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe, 99 puan toplayarak rekor kırdığı sezonu da ikinci sırada bitirdi. Bu sezon şampiyonluk yaşamak için sezon başında efsane bir kadro kuran ancak ligin sonunda yine hedeflerine ulaşamayarak hüsrana uğrayan Fenerbahçe'de ilk fatura teknik direktör İsmail Kartal'a kesildi.

Takımdan gönderilen Kartal'ın yerine Real Madrid, Chelsea, Inter, Roma, Porto gibi dünya devi takımları çalıştıran Portekizli teknik adam Jose Mourinho getirildi.

Artık şampiyonluk isteyen Fenerbahçe, maddi olarak her türlü fedekarlığı da yapmaya başladı.

Beşiktaş'ın da ilgilendiği ancak maliyetinden dolayı vazgeçmek zorunda kaldığı Jose Mourinho Fenerbahçe'den ne kadar ücret alacak? Kamuoyunun merak ettiği sorunun cevabı dudak uçuklatan türden.

JOSE MOURİNHO FENERBAHÇE'DEN NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Tcrübeli hocanın Sarı-lacivertli kulübe maliyetinin iki yıl için 47 milyon euro (1 milyar 650 milyon TL) olacağı ifade ediliyor.

Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç'un yönetimi Jose Mourinho ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak seçimlerde Ali Koç'un başkan seçilememesi durumunda da Fenerbahçe'nin teknik direktörü yine Jose Mourinho olacak. Çünkü Mourinho ismini ilk telafuz eden başkan adayı Aziz Yıldırım olmuştu. Fenerbahçe seçimlere Ali Koç ve Aziz Yıldırım adaylığında gidiyor. Hangi başkan seçilirde artık teknik direktör değişmeyecek. 

Sarı-lacivertli kulüpte kısa süre içerisinde anlaşmanın resmiyete dökülmesi bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme