• Haberler
  • Dünya
  • Kaçak Altın Madeninde Göçük! 11 Kişi Öldü, 19 Kişi Kayıp

Kaçak Altın Madeninde Göçük! 11 Kişi Öldü, 19 Kişi Kayıp

Kaçak madenleriyle ünlü Endonezya'nın Sulawesi adasında şiddetli yağmurlar sonucu kaçak bir altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında en az 11 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi kayboldu.

Endonezya'nın Sulawesi adasında, şiddetli yağmurlar nedeniyle kaçak bir altın madenindemeydana gelen toprak kaymasında en az 11 kişi hayatını kaybetti ve 19 kişi kayboldu.

Güneydoğu Asya takımadalarında kaçak madenlerin yaygın olduğu bölgelerde, insanlar güvenlik önlemleri olmadan altın çıkarmaya çalışıyor. Altın cevheri çıkarma esnasında meydana gelen toprak kayması sonucunda bölgeye ulaşım zorlaşırken, kurtarma operasyonuna 180'den fazla kişi dahil olduğu belirtiliyor.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yoğun yağmurların ardından Gorontalo eyaletinin Bone Bolango bölgesindeki altın madeninde toprak kayması meydana geldi. En az 11 kişi hayatını kaybetti ve bir düzineden fazla kişi kayboldu.

Yerel arama kurtarma ajansı başkanı Heriyanto, "Sekiz kişinin cesedi çıkarıldı. Beş kişi yaralı olarak kurtarıldı, bazıları hafif, bazıları ağır yaralı," dedi. Ayrıca üç kişinin cesedinin henüz çıkarılmadığını ve 19 kişinin hâlâ kayıp olduğunu ekledi.

Bölgeye giden birçok köprü çöktü ve kurtarma ekipleri zorlu arazi nedeniyle felaket bölgesine yaya olarak ulaşmak zorunda kaldı. Kurtarma operasyonuna en az 180 kişi, polis memurları ve askerler dahil edildi.

Endonezya, Kasım ve Nisan ayları arasındaki yağmur sezonunda toprak kaymalarına eğilimlidir. Ancak Temmuz genellikle kurak mevsimdir ve şiddetli yağmurlar nadirdir.

Mayıs ayında, Güney Sulawesi eyaletinde meydana gelen toprak kaymaları ve sellerde en az 15 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca ev yıkılmış ve yollar zarar görmüştü. Aynı eyalette bir ay önce meydana gelen başka bir toprak kaymasında ise 20 kişi ölmüştü.

Bakmadan Geçme